Danas toplo, pljuskovi po podne i uveče

194

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, ujutro i pre podne uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije, a po podne i uveče i u ostalim krajevima.

Lokalno se očekuju obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za tri sata, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, istočni, tokom dana u skretanju na severni. Najniža temperatura od 12 C do 18 stepeni, najviša od 25 C do 28 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, ujutro i pre podne sa dužim sunčanim intervalima, po podne i uveče u pojedinim delovima grada pljusak i grmljavina.

pixabay/StockSnap

Vetar slab i umeren, istočni, tokom dana u skretanju na severni. Najniža temperatura oko 18 C, najviša oko 28 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se do kraja nedelje očekuje smanjenje učestalosti pljuskova i grmljavina – u petak se uglavnom očekuju na severozapadu Srbije, a u subotu i nedelju ponegde i u ostatku zemlje.

Od ponedeljka pretežno sunčano. Temperatura iznad prosečnih vrednosti za poslednju dekadu maja, uglavnom od 27 C do 29 stepeni.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...