Tramp: Kod nas nema nesuglasica po pitanju Severne Koreje

Američki predsednik demantovao medijske tvrdnje da se savetnik za nacionalnu bezbednost i državni sekretar ne slažu s njim u pogledu politike prema Severnoj Koreji

386

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas izjavio da je njegova administracija potpuno ujedinjena u pogledu stavova o Severnoj Koreji.

„Postoji NULA nesuglasica unutar administracije Tramp po pitanju pristupa Severnoj Koreji, a i da postoje (nesuglasice), ne bi bilo važno“, poručio je Tramp na Tviteru.

On je praktično nastojao da demantuje i polemiše sa listom „Njujork tajms“ gde je na osnovu izjava „anonimnog izvora iz Bele kuće“ objavljeno da zvaničnici izražavaju sumnja u mogućnost da se samit sa Kim Džong Unom uopšte održi, a pogotovo je nemoguće da ishod susreta budu dobri rezultati.

Majk Pompeo, državni sekretar (AP/J. Scott Applewhite)

Ovo saopštenje usledilo je nakon izveštaja u medijima o sukobu Trampa sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom i državnim sekretarom Majkom Pompeom o pristupu Severnoj Koreji, u vreme kada se bliži dogovoreni samit Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

U međuvremenu, Bela kuća je potvrdila da Trampov tim odlazi ovog vikenda u Singapur da se pozabavi logistikom i dnevnim redom za mogući samit dvojice lidera.

Tramp je u četvrtak otkazao taj samit koji je bio planiran za 12. jun, ali je već sutradan nagovestio da bi on ipak mogao da se dogodi u istro vreme i na istom mestu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...