Abas izlazi iz bolnice…. ali ipak mora da ostane

Doktor palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, izjavio je danas da će on ostati u bolnici, a što je sasvim suprotno od tvrdnje koju je dao samo desetak minuta ranije

284

RAMALA – Agencije su prvo prenele reči doktora Jasera Abu Safijeha, da će palestinski lider Mahmud Abas (83) biti danas pušten iz bolnice, ali je ubrzo usledila nova izjava bez dodatnog objašnjavanja, da Abas i dalje ostaje na lečenju.

Abas je hospitalizovan prošle nedelje zbog temperature, samo nekoliko dana nakon što je imao operaciju uha. Palestinski zvaničnici su, međutim, saopštili da se radi o upali pluća, da je priključen na respirator i da prima antibiotike intravenozno.

Palestinski predsednik je, inače, strastveni pušač sa previše kilograma i ima i dugu istoriju bolesti koja seže od srčanih problema do raka prostate koji ga je zadesio pre desetak godina.

Abasov prethodnik na mestu vođe Palestinaca bio je legendarni Jaser Arafat koji je umro 2004. u 75. godini života, u okolnostima koje se i sada smatraju nedovoljno razjašnjenim.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...