Novinska agencija AP demantuje Trampove objave na Tviteru

Nakon vesti o neslaganju savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona i državnog sekretara Majka Pompea sa američkim predsednikom o pristupu Severnoj Koreji, Tramp je demantovao medije, a onda su mediji demantovali njegov demanti

269

VAŠINGTON – Predsednik SAD Donald Tramp optužio je danas list „Njujork tajms“ da je koristio „izmišljeni izvor“ za jedan od svojih tekstova o neslaganju u najvišim krugovima administracije, ali agencija AP navodi da taj izvor informacija nesumnjivo postoji i da je on zapravo jedan od visokih zvaničnika Bele kuće koji je medijima davao informacije anonimno.

Neimenovani izvor dao je novinarima izjavu sa ocenom da je održavanje samita SAD i Severne Koreje 12. juna u Singapuru veoma malo verovatno zbog nedostatka vremena za pripremu, a što je Tramp demantovao na Tviteru, ironično opovrgavajući tobožnje reči „lažnog izvora“ da u njegovoj administraciji „ima nesuglasica“.

„Postoji NULA nesuglasica unutar administracije Tramp po pitanju pristupa Severnoj Koreji, a i da postoje (nesuglasice), ne bi bilo važno“, napisao je američki predsednik na Tviteru,

Međutim, taj neimenovani, ali postojeći izvor na brifingu, kojem je prisustvovao i novinar agencije AP, rekao je da je održavanje samita sa Kim Džong Unom 12. juna – gotovo nemoguće.

Bela kuća zasad nije odgovorila na zahtev AP da komentariše situaciju.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...