Mateo Salvini: Italiji trebaju novi izbori, vrlo sam besan, radili smo sve uzalud

Lider partije Liga Mateo Salvini izjavio je večeras da bi u Italiji trebalo da se održe novi opšti izbori, nakon što je mandatar Ðuzepe Konti vratio mandat predsedniku Italije Serđu Matareli

283

RIM – Italijani su na prvom mestu, njihovo pravo da rade, da budu bezbedni i srećni. Nedeljama radimo danonoćno kako bi smo formirali vladu koja štiti interese italijanskih građana. Međutim neko kaže NE (pod nečijim uticajem). Nikada više nećemo biti robovi, Italija nije kolonija“, rekao je Salvini.

Konte je vratio mandat Matareli, jer je italijanski predsednik odbio da imenuje Paola Savonu za ministra ekonomije, kojeg je predložila koalicija krajnje desničarske Liga i evroskeptični pokret „Pet zvezda“.

Od njegovog imena je sve počelo: Paolo Savona (AP Photo/Luca Bruno, file)

Mateo Salvini ljutito je odbio večeras da komentariše navode o opozivu predsednika Serđa Matarele, koji nije prihvatio evroskeptičnog Paola Savonu za ministra ekonomije, posle čega mu je mandatar za sastav nove vlade Ðuzepe Konte vratio mandat.

„Ne govorim o tome“, rekao je Salvini upitan da prokomentarše mogućnost za opoziv Matarele, dodajući da je „veoma besan“ jer su nedeljama radili ni za šta.

„Nakon više nedelja rada, za pola sata rekli su nam da ova vlada ne bi trebalo da dobije život“, rekao je Salvini.

Lider pokreta „Pet zvezda“ Luiđi di Majo prethodno je rekao da bi trebalo opozvati Matarelu zbog „izdaje države“ jer je odbio da prihvati Savonu kao člana vlade.

Salvini je ranije večeras rekao da bi u Italiji trebalo da se održe novi opšti izbori, nakon što je Konte vratio mandat Matareli.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...