Đentiloni i Demokratska partija podržali Matarelu

Odlazeći italijanski premijer Paolo Ðentiloni izrazio je podršku predsedniku Serđu Matareli, nakon što je odbio da prihvati nominaciju Paola Savone za novog ministra ekonomije, a potom ga oštro napali Luiđi di Majo i Mateo Salvini, pobednici izbora, tražeći Matarelinu smenu

339

RIM – Čvrsti nervi i solidarnost za predsednika Matarelu. Sada moramo da sačuvamo našu veliku zemlju, napisao je Ðentiloni na Tviteru.

Podršku Matareli pružila je i Demokratska partija.

„Liga i pokret Pet zvezda koriste nečuvene reči i pretnje bez presedana. Spremni smo da se mobilišemo kako bismo odbranili demokratiju i naše institucije. Pozivam Luiđija di Maja i Mateo Salvinija da ocene svoj rad – napadi na šefa države i institucije su nečuveni“, rekao je lider demokrata Mauricio Martina.

On je gostujući na italijanskoj državnoj televiziji kazao da je predsednik Matarela „garant italijanskog naroda“.

Kandidat za premijera Ðuzepe Konti, koga su predložili pokreta „Pet zvezda“ i Liga, vratio je sinoć mandat italijanskom predsedniku nakon što je on odbio da prihvati nominaciju evroskeptičnog Paola Savone za ministra ekonomije.

Nakon toga, lider pokreta „Pet zvezda“ Luiđi di Majo izjavio je da bi trebalo opozvati predsednika Serđa Matarelu zbog „izdaje države“.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...