Ruski novinar, veliki kritičar Kremlja, ubijen u Kijevu

Desetak sati pre ubistva Arkadij Babčenko napisao na tviteru da mu je "danas drugi rođendan" jer je pre četiri godine izbegao smrt kada nije primljen u helikopter koje je oboren na planini Karač

317

KIJEV – Ruski novinar Arkadij Babčenko ubijen je iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće u Kijevu, preneo je večeras Tass.

Kako je Tass-u potvrđeno u ukrajinskoj policiji, on je preminuo od posledica prostrelnih rana.

Kako prenosi ruska agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine je navelo da je u centru Kijeva ranjen državljanin Ruske Federacije, koji je bio 1977. godište.

„Od zadobijenih rana on je preminuo u kolima Hitne pomoći. Nastradali je voditelj na jednoj od televizija“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Ukrajinska agencija UKRINform je takođe prenela vest da je ubijen Babčenko pozivajući se na poruku na tviteru jednog od poslanika ukrajinskog parlamenta.

Deset sati pre informacije o ubistvu Babčenko je napisao da mu je „danas 2. rođendan“ jer je na taj dan pre četiri godine mogao da pogine u helikopteru, oborenom u planini Karaču, ali da nije primljen na taj let, jer više nije bilo mesta u letelici.

Prethodnih godina bio je veoma oštar kritičar Kremlja. Rusiju je napustio 2017. godine, rekavši da dobija pretnje i da se plaši da bi mogao da bude uhapšen.

Jesenas se preselio u Kijev, gde je radio kao voditelj na krimskotatarskoj televiziji ATR.

Dezir: Ukrajina da odmah sprovede punu istragu o ubistvu Babčenka

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir pozvao je ukrajinske vlasti da odmah sprovedu punu istragu o ubustvu ruskog novinara Arkadija Babčenka.

„Užasnut sam izveštajima da je poznati ruski novinar Arkadij Babčenko upucan i ubijen kod svoje kuće u Kijevu. Pozivam ukrajinske vlasti da odmah sprovedu punu istragu. Moje misli sa porodicom novinara“, napisao je Dezir na Tviteru.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...