Novo medijsko prepucavanje u hrvatskom državnom vrhu

Sporovi na relaciji Pantovčak - Banski dvori i dalje pune hrvatske medije, s tim što je sada, u priču o demografiji i o laganju, uključen i Goran Jandroković, predsednik Sabora i generalni sekretar vladajuće HDZ, koji je ustao u odbranu premijera Andreja Plenkovića od predsednice Klinde Grabar Kitarović

224

ZAGREB – Kolinda Grabar Kitarović je, naime, više puta usmeno, a potom i zvanično pisanim putem tražila da premijer sazove posebnu sednicu vlade na kojoj bi se razmatrale mere za poboljšanje demografske situacije i rešenje pitanja građana čiji računi su u bankama blokirani.

Juče je, međutim, Plenković odbio taj zahtev predsednice jer, kako je rekao, smatra da za takvom sednicom vlade nema potrebe, a Grabar Kitarović je objavom na Fejsbuku iz Italije poručila da joj je žao što Plenković – „nije prepoznao ispruženu ruku“.

Gordan Jandroković i Andrej Plenović (Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar)

Predsednik Sabora Jandroković je, sa svoje strane, predsednici preko medija održao lekciju o „načinu na koji se takve stvari rade“. Zamerio je da nije najavila da će poslati premijeru zahtev za zajedničku sednice vlade, te da je zahtev uputila tokom sednice Veća za nacionalnu sigurnost, uz to još i bez propratne dokumentacije, na način na koji se ne sazivaju ni „sednice vatrogasnog društva u nekom selu“.

Usledio je žestok nezvanični odgovor iz Kabineta predsednice:

„Gordan Jandroković laže kako bi se dodvorio premijeru! Predsednica je baš na sednici VNS premijeru najavila da će mu tokom popodneva poslati zahtev za sazivanje zajedniče sednice vlade na temu demografije jer više ne može da odlaže rešavanje problema. Lako se u vladi može proveriti da je taj zahtev stigao između 15 i 15.30 sati“

U regovanju s Pantovčaka, kako prenosi Večernji list, stoji i da je pre dve nedelje iz vlade predsednici rečeno da se „okane problema demografije i blokiranih“ jer su to teme koje trenutno „jesu in“, ali da će uskoro „izaći iz mode“.

Banski dvori na Trgu svetog Marka U Zagrebu: Sedište vlade Hrvatske (Wikipedia)

Jandroković je kao beskrupuloznu laž odbacio tvrdnje izvora s Pantovčcaka da je neko rekao da je ta tema sada „in“, ali da će interesovanje za nju brzo proći.

„Ono što je rečeno u zadnjem delu neslužbenog izvora iz Kabineta predsednice (a neslužbenih mi je izvora preko glave), to je beskrupulozna laž i tako nešto nije dostojno da iziđe iz takvog kabineta“, rekao je Jandroković.

Premijer Andrej Plenković danas nije želeo da komentariše oštre verbalne sukobe predsednice Kolinde Grabar Kitarović i Gorana Jandrokovića, predsednika Sabora.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...