Stižu prve „gejmerske“ slušalice koje hlade uši

HP rešava jedan od najvećih problema "gejmera" širom sveta

1.283

Tehnološki gigant Hewlett-Packard najavio je danas manji i brži laptop za igranje video-igara, kao i nekoliko dodataka za igranje, među koje spadaju i prve slušalice sa aktivnim sistemom za hlađenje. Kompletan ekosistem zove se OMEN.

HP je ovo objavio tokom festivala video-igara u Pekingu.

Prema navodima HP-a, 46 odsto „gejmera“ navode da im je udobnost najvažnija kada biraju nove slušalice sa mikrofonom. To je i razumljivo jer i „gejmeri“ mogu slušalice držati satima na ušima i tako izvati pregrevanje i neprijatnost.

„Hedset“ OMEN Mindframe ima u sebi termoelektričnu napravu u svakoj slušalici koja preusmerava toplotu van akustične komore i sprovodi je napolje. HP tvrdi da će to uši gejmera ostaviti hladnijim.

Osim toga, OMEN Mindframe ima pravilno raspoređenu težinu, jastučiće od veštačke kože, nudi 7.1 virtualni surround zvuk, kao i mikrofon sa tehnologijom suspenzije okolne buke, koji se automatski ugasi kada se podigne i uključuje kada je spušten. Podešavanje jačine zvuka se nalazi na slušalici.

Laptop OMEN 15 kompanije Hewlett-Packard

Sam laptop OMEN 15 ima odlične performanse. Za grafiku je zadužena karta VR ready NVIDIA GeForce GTX 1070 sa MAX-Q Design4, osma generacija Intelovih procesora i5+ i i7+ sa do šest jezgara i do 32 gigabajta DDR4-2666 rama. Ovaj sistem sa lakoćom može da pokrene bilo koju najnoviju igru, ali i da podnese multitaskovanje.

Što se tiče prostora, postoje razne mogućnosti, u koje, naravno, spadaju i SSD, HDD, SSD+HDD ili čak Intelova Optane memorija za ubrzavanje skladištenja podataka.

OMEN 15 će se naći u prodaji 29. jula, sa početnom maloprodajnom cenom od 979,99 američkih dolara. Datum izlaska OMEN Mindframea najavljen je samo za drugu polovinu 2018. godine, a cena mu nije objavljena.

U OMEN ekosistem spadaju još i zasebna tastatura, ranac i nekoliko verzija miševa.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...