U Grčkoj generalni štrajk na startu turističke sezone

Hiljade radnika u grčkom privatnom i javnom sektoru, uključujući i zaposlene u javnom saobraćaju, s izuzetkom metroa, ali i u avio i brodskim kompanijama i u medijima učestvovaće danas u generalnom štrajku i "Danu akcije širom zemlje"

312

ATINA –  Grčke radnike su na današnji generalni štrajk na startu turističke sezone pozvali Generalna konfederacija zaposlenih (GSEE) i najveća sindikalna organizacija ADEDI i kako javlja agencija ANA, gradski autobusi i trolejbusi će danas skratiti jutarnje i večernje smene, dok u četvrtak neće uopšte raditi.

Vozači tramvaja će, održavajući gradski život, takođe danas delimično obustaviti rad, i voziće između 9.00 i 21.00 sati. Avio-kompanija Egean Erlajns upozorila je putnike na promene reda letenja zbog obustave rada zaposlenih u kontroli letenja od 10:00 do 13:00 časova u Atini.

Neki letovi Egean Erlajnsa i Olimpik Era biće otkazani, a vreme poletanja na 50 linija će biti promenjeno, o čemu putnici mogu da se informišu na veb sajtovima kompanija ili pozivanjem putnog agenta.

Od danas će, takođe, tokom naredna 24 sata ostati usidreni i svi brodovi širom grčkih luka na poziv njihovog sindikalnog saveza Panhelenik Simen (PNO).

Generalnom štrajku će se pridružiti i svi privatni i javni masovni mediji u Grčkoj, uključujući i novinsku agenciju ANA, koji neće raditi 24 sata, počev od jutros od 06.00 sati.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...