Direktori: Ambasador Skot nije napadao Aleksandra Vučića

229

BEOGRAD – Asocijacija korporativnih direktora danas je demantovala navode tabloida  „Alo“ da je američki ambasador u Beogradu Kajl Skot na sastanku održanom u tom udruženju „pola sata pljuvao“ po predsedniku Aleksandru Vučiću.

Dnevni list „Alo“ objavio je da je ambasador Skot pred više desetina direktora najveći firmi u Srbiji, a kao gost na njihovoj večeri, optužio Vučića za „državni teror i neiskrenost na putu ka Evropskoj uniji“.

U saopštenju, kako ga je prenela Televizija N1, navedeno je da se radi o jednom u nizu redovnih susreta koji se organizuju sa diplomatama i predstavnicima međunarodnih finansijskih organizacija, bez prisustva medija.

„Fokus je bio na reformama, pre svega u pravnoj i poreskoj sferi, kao i reformama državne administracije i javnog sektora i na regulisanju odnosa sa susedima. Ni jednom rečju, ni komentarom ambasador i diskutanti nisu pomenuli predsednika Srbije i njegove aktivnosti“, saopštila je Asocijacija korporativnih direktora.

Ambasador je precizirao poziciju Zapada u vezi sa integracijom Srbije u EU, posebno komentarišući poslednji dokument Evropske komisije po ovom pitanju i dajući niz predloga kako bi se ovaj proces ubrzao.

Posebno je bitan stav da SAD sa mnogo više optimizma gledaju na integraciju Srbije u Evropsku uniju nego sama EU, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...