Vučić: Nisam čuo uvrede Kajla Skota, ne znam ni o čemu se radi

Nisam čuo uvrede ni napade američkog ambasadora Kajla Skata na moj račun i ne znam da li se to zaista dogodilo, ali ponavljam da dok sam predsednik Srbije njom neće upravljati nijedan strani ambasador, rekao je danas predsednik republike Aleksandar Vučić

261

BEOGRAD – Upitan da komentariše nedavnu uvredljivu izjavu Kajla Skota, Vučić je, u pauzi konferencije o podršci žrtvama i svedocima krivičnih dela, rekao da ne zna o čemu se radi, da to nije čuo, ali je ponovio da su njega birali građani Srbije, da njima odgovara, a ne građanima Amerike ili bilo kome drugom, a „pogotovo ne njihovim politickim predstavnicima“.

„Mi njih nećemo da vređamo, ali tražimo samo da iskažu poštovanje prema Srbiji i ništa više od toga. Srbija je nezavisna i slobodna zemlja, samostalno donosi odluke i dok sam predsednik njom neće upravljati nijedan ambasador. Zbog toga je Srbija izuzetno cenjena u svetu“, poručio je Vučić.

Dnevni list „Alo“ preneo je ambasador Skot pred više desetina direktora najveći firmi u Srbiji, a kao gost na njihovoj večeri, optužio Vučića za „državni teror i neiskrenost na putu ka EU“.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...