Viza: Probleme s karticama izazvao kvar, nije sajber napad

Kompanija za platni promet "Viza" saopštila je danas da je probleme sa plaćanjem, zbog kojeg ljudi širom Evrope nisu mogli u petak da koriste svoje kartice, izazvao tehnički kvar u platnom sistemu, a da nije reč o sajber napadu

182

FOSTER SITI – Platni servis kompanije „Viza“ sada normalno funkcioniše i sistemi rade punim kapacitetom, navodi se u saopštenju.

„Problem je nastao zbog kvara hardvera unutar jednog od naših evropskih sistema i nije rezultat neovlašćenog pristupa“, ističe američka kompanija.

Korisnici „Viza“ platnih kartica u Britaniji, Irskoj i drugim evropskim zemljama prijavili su da im je juče odbijana isplata sa kreditnih i debitnih kartica te kompanije, dok su i mnoga preduzeća saopštila da nisu mogla da obrade „Viza“ transakcije.

Britansko Regulatorno telo za platne sisteme navelo je da je problem sa transakcijama primećen u toku jučerašnjeg dana samo na platnim karticama kompanije „Viza“.

Supermarketi, restorani i barovi širom Britanije juče nisu bili u mogućnosti da realizuju plaćanja, zbog čega je klijentima savetovano da sa sobom ponesu gotovinu, preneo je britanski „San“.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...