Nedimović: Sutra razgovor s malinarima o svemu – osim o ceni

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da će sutra, 7. juna, u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje koje će odgovarati i malinarima i hladnjičarima, ali da neće biti razgovora o ceni.

437

BEOGRAD – „Sutra u deset sati u Ministarstvu poljoprivrede imaću sastanak sa malinarima. Razgovaraćemo o načinu kako država može da nađe način i mogućnosti da smanji troškove njihove proizvodnje, kako da odreagujemo na nove tržišne izazove koji su se pojavili i koji nisu laki“, rekao je Nedimović za RTS.

„Razgovaraćemo o svim problemima srpske maline, o njenom kvalitetu i kako ćemo da je izvozimo na tržište. Ne možemo da pričamo o ceni jer cenu određuje tržište“, isakao je Nedimović.

Navodi da su u problemu i proizvođači i hladnjičari.

„Teška je situacija, u problemu su i proizvođači i hladnjičari, ali hladnjičari moraju naći sluha za sve ovo“, naveo je ministar.

Kako je rekao, juče su dva najveća otkupljivača malina izašla sa otkupnom cenom od 125 i 130 dinara.

Prema ministru, ova godina biće teža nego prethodna.

„Ova godina će biti teža nego prethodna ali očekivanja za sledeću nisu sjajna“, rekao je Nedimović.

Dodaje da na svetskom tržištu postoje ciklusi koji se smenjuju i da je to sve normalno kada je reč o hrani.

„Ljudi imaju različite potrebe i aspiracije. Naše tržište je tržište Zapadne Evrope, mi svega tri odsto maline konzumiramo“, rekao je ministar.

Nedimović je zaključio da moraju da popuste i proizvođači i malinari te da se tako dođe do zajedničkog dogovora.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...