Devojčica silovana i ubijena u Nemačkoj, uhapšen Turčin

Vlasti u Nemačkoj danas su saopštile da su uhapsile jednog državljanina Turske zbog silovanja i ubistva 14-godišnje devojčice koja je nestala pre više od dve nedelje

280

BERLIN – Telo devojčice koja je nestala 22. maja, pronađeno je juče na periferiji nemačkog grada Visbadena, a osim uhapšenog Turčina, osumnjičen je i jedan tražilac azila iz Iraka koji je u bekstvu.

Osumnjičeni Ali Basar (Polizei Wiesbaden via AP)

Tužilaštvo je danas saopštilo da su dvojica muškaraca, 20-godišnji Iračanin i 35-godišnji Turčin koji su živeli u Visbadenu čekajući odobrenje za azil, optuženi za silovanje i ubistvo te devojčice, u noći kada je nestala.  Veruje se da su oni nakon ubistva, zajedno pokopali telo.

Policija je saopštila da je Iračanin koji je identifikovan kao Ali Basar, izgleda iznenada otputovao sa svojom porodicom nazad u Irak preko Istanbula. On je, navodi se, takođe bio osumnjičen za niz drugih prekršaja u toj oblasti u Nemačkoj, među kojima je i oružana pljačka.

Veruje se da je Iračanin u Nemačku stigao u oktobru 2015, na vrhuncu migrantskog talasa i da je ulagao žalbe na odbijanje njegovog zahteva za azil.

Drugi osumnjičeni, Turčin, koji policiji nije bio poznat, uhapšen je sinoć.

Ranija ubistva koja su počinili tražioci azila u Nemačkoj, izazvala su tenzije zbog priliva više od milion migranata u 2015. i 2016. godini, što je pitanje koje je krajnje desničarskoj antimigrantskoj stranci Alternativa za Nemačku (AfD) pomoglo da uđe u parlament na prošlogodišnjim izborima.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...