Putin: Četvrti svetski rat će se voditi palicama i kamenjem

Ne znam kakvim oružjem će se voditi treći svetski rat, ali četvrti će se voditi palicama i kamenjem, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u tradicionalnom godišnjem programu "Direktna linija s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom"

512

MOSKVA –  Predsednik Rusije Vladimir Putin je ocenio da će treći svetski rat imati najpogubniji uticaj na čovečanstvo.

„Nije bilo globalnih sukoba, jer je u svetu među vodećim silama uspostavljen strateški paritet. Bez obzira koliko to zvučalo neprijatno, reći ću vam. Strah od međusobnog uništenja obuzdavao je i prisiljavao vojne sile da se međusobno poštuju“, naglasio je Putin, prenosi Tas s.

On je dodao i da je vreme da se sedne za pregovarački sto i da se napravi moderna šema evropske i međunarodne bezbednosti.

Vladimir Putin (FOTO: Tanjug)

Putin se tokom emisije uzdržao da odgovori kada bi odnosi sa Zapadom mogli da se poboljšaju i istakao da Moskva mora da štiti svoje interese.

„Ne mogu da dam tačan vremenski okvir, ali mogu da pojasnim uslove za to. Za Rusiju jasno je da moramo da zaštitimo svoje interese i da to stalno radimo, bez grubih i neobičnih metoda, ali moramo da zaštitimo naše interese u sferama ekonomije i bezbednosti“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima Rusija uvek traži kompromise i dodao da će se pritisak na Rusiju okončati kada zapadni partneri shvate da su metode koje koriste „neefikasne, kontraproduktivne i štetne za sve“.

„Oni Rusiju vide kao pretnju. Oni smatraju da Rusija postaje njihov konkurent. Ja na to gledam kao na pogrešnu politiku“, rekao je Putin.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...