Kocijančič: Sastanak Vučića i Tačija još nije zakazan

Za sada još nema datuma za naredni sastanak predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučiča i Hašima Tačija o naporima za normalizaciju odnosa i postizanje pravno obavezujućeg sporazuma, ali su kontakti u toku, a stručna služba i timovi su međusobno stalno na vezi, izjavila portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.

282

BRISEL – Upitana o novoj rundi dijaloga na tehničkom nivou posle informacija iz Prištine da je šef delegacije Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi odbio poziv EU da 7. i 8. juna u Briselu učestvuje na sastanku koji je trebalo da se fokusira na Zajednicu opština sa srpskom većinom (ZSO), Kocijančič je rekla da takav sastanak nije ni bio zakazan.

„Nikada nismo rekli da je za danas zakazan takav sastanak, a dijalog na tehničkom nivou se nastavlja“, navela je portparolka visoke predstavnice EU .

Kocijančič je ponovila da visoka predstavnica EU Federika Mogerini redovno lično izveštava države članice EU o dijalogu Beograd-Priština na zasedanjima Saveta ministara Unije, dok njen tim obaveštenja o toku dijaloga daje predstavnicima članica EU i u okviru raznih radnih grupa Saveta EU.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...