Vulin: Stvaranje Velike Albanije je opasnost za mir u regionu

Stvaranje Velike Albanije je opasnost za mir i stabilnost na čitavom prostoru Balkana, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i ocenio da će korak ka stvaranju Velike Albanije biti ukoliko Priština ukine granice i carinu sa Albanijom

212

BEOGRAD – Otvarajući konferenciju „Sloboda i bezbednost u realnom i sajber prostoru“ u Domu vojske, Vulin je naglasio da je stvaranje Velike Albanije ne samo opasnost za mir i stabilnost na čitavom prostoru Balkana, jer sve ono što se, kako kaže, desi ovde između nas, prelomi se na kraju i na mnogo veće i na mnogo moćnije.

Ministar je pozvao Evropu da ne ponovi grešku koju je činila tokom tragičnog građanskog rata na prostoru SFRJ kada je, kaže, bila ubeđena da će zlo islamskog terorizma biti nahranjeno samo jednim narodom – srpskim i da će samo na srpski narod to strašno zlo ispoljavati svoj užas i svoju agresiju i da će biti nahranjeno tim malim narodom.

„Ni jedno zlo ne može da se nahrani samo jednim narodom i ni jedno zlo ne može da se nahrani samo jednom zemljom. Zato pozivam Evropu da sada, dok gleda stvaranje velike Albanije, dok još može da je zaustavi da to učini pre nego što ovaj, nama dragi prostor, parče zemlje i vode, koje zovemo svojom, ne postane trajno ugroženo silom koju niko nije zvao ni tražio“, naglasio je ministar Vulin.

On je učesnicima konferencije poručio da danas nije samo reč o lažnim vestima, već i lažnim istinama koje, izgovorene samo od jednog naroda i njegove potrebe da bude veći na račun nekog drugog, može trajno da ugrozi mir i stabilnost na prostorima na kojima živimo.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...