Kremlj: Putin od Porošenka traži hitno oslobađanje ruskih novinara

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u telefonskom razgovoru s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom da se hitno puste na slobodu ruski novinari uhapšeni u Ukrajini, saopštio je danas Kremlj

478

MOSVA –  Posebna pažnja posvećena je humanitarnim pitanjima, uključujući razmenu pritvorenika, pri čemu je Putin naglasio neophodnost trenutnog oslobađanja ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini“, navodi se u saopštenju Kremlja koje je prenla ruska agencija TASS.

U tekstu se dodaje da je „tokom telefonskog razgovora koji je iniciran iz Kijeva postignut dogovor da zaštitnici prava građana Rusije i Ukrajine posete ruske državljane koji su i dalje zatočeni u Ukrajini i ukrajinske državljane pritvorene u Rusiji“.

Putin, inače, danas boravi u gradu Đingtau u primorskoj provinciji Šandong, gde se održava samit Kina, Rusija, Mongolija u okviru Šangajske organizacije za kooperaciju.

Rojters je prethodno kratko preneo da je iz kabineta ukrajinskog predsednika saopšteno da su Putin i Porošenko razgovarali o zarobljenicima koji su zatočeni u dve države.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...