Pametno se spakujte – napravite mesta za sve

452

Koliko puta vam se desilo da jedva nekako uspete da zatvorite kofer ili da čak morate da izvadite neke stvari? Pripremanje za putovanje može da bude pomalo stresno, ali ovi super trikovi pomoći će vam da se lakše spakujete i da otputujete srećni i zadovoljni!

Često želimo da ponesemo još jednu stvar više i razočaramo se onog trenutka kada shvatimo da rajsfešlus našeg kofera popušta pod količinom odabrane gardarobe. Trik je u pravilnom slaganju stvari i pravom odabiru.

Napravite mesta u koferu
Ne koristite klasičan način slaganja stvari, umesto toga urolajte odeću kao valjak. Takođe je korisna stvar vakum kesa, u nju možete da stavite glomaznije stvari: jaknu, skafander, peškire.

Ne pakujte 101 ’’krpicu’’
Ako idete na kraće putovanje unapred napravite odevne kombinacije za svaki dan, a ako idete na duže potovanje odaberite komade garderobe koji se lako kombinuju.

Kako da se izbegne izgužvana garderoba
Odeću koja se lako gužva, stavite u kesu za hemisko čišćenje, pa tek onda složite, plastika će sprečiti da se nabora i da se stvari izgužvaju.

Obuća krije prazan prostor
Čarape, ili pak kozmetičke proizvode koji neće iscureti stavite u obuću. Sačuvaćete cipelama formu, istovremeno ćete uštedeti prostor.

Pakovanje donjeg veša
Naslažite brushaltere jedan na drugi, a u njihove korpe stavite gaćice i presavijte brushaltere i na taj način spakujte sav veš zajedno i kompaktno.

Pakovanje kozmetike
Najveći „strah“ koji imate je da će se šampon, lak ili aceton prosuti i uništiti vam sve što ste spakovali u torbu. Rešite to na jednostavan način – otvorite poklopac, stavite parče folije i zatvorite poklopac.

Pakovanje šminke
Što se sminke tiče, spakujte ono što vam je najneophodnije i neutralnih boja, da bi se uklopilo uz svaku odevnu kombinaciju.

 

Više na budoar.rs

Loading...