Sudar TESLA autopilot automobila sa parkiranim policijskim vozilom

Još jedan sudar Teslinog automobila sa autopilot modom

1.892

U Kalifornijskoj oblasti Laguna Beach prilikom test vožnje Teslinog automobila u autopilot modu dogodio se sudar sa parkiranim policijskim vozilom.

#lagunabeach #police #teslapic.twitter.com

Tokom sudara povređen je samo vozač Teslinog autopilot automobila. „Srećom, u parkiranom policijskom automobilu nije bilo nikoga, ali je auto totalno uništen“, izjavio je policijski narednik Jim Cota za LA Times.

Cota je izjavio da se pre godinu dana dogodio isti incident takođe sa Teslinim autopilotom i postavio pitanje dokle će se ovakvi sudari događati i da li je potrebno da neko nastrada da bi kompanija Tesla prestala da testira svoje autopilote na javnim putevima.

Jutros se Tesla sedan u „autopilot“ modu tokom vožnje sudario u Kalifornijskoj oblasti Laguna Canyon Road sa parkiranim @LagunaBeachPD automobilom. Policajac nije bio u automobilu tokom sudara a vozač Teslinog automobila je zadobio manje povrede. #lagunabeach #police #teslapic.twitter.co/7sAs8VgVQ3

— Laguna Beach PD PIO (@LBPD_PIO_45) May 29, 2018

Putem e-mejla oglasio se i Teslin PR sledećim saopštenjem:

“Kada koriste Autopilot, vozači se konstantno upozoravaju da drže ruke na volanu i održavaju kontrolu nad automobilom tokom vožnje. KompanijaTesla je uvek jasno naglašavala da Autopilot ne znači da je auto otporan na sve vrste sudara i da pre nego što vozač počne da koristi Autopilot mode, mora da prihvati uslove „dialogue box“ koji kažu da je Autopilot dizajniran za auto puteve koji imaju jasno markirane trake i center divider.’”

Ovo je poslednji u nizu sličnih incidenata u kojima su učestvovali Tesla Autopilot automobili u test modu. Jedan od njih se dogodio u Juti ranije ovog meseca dok je vozač gledao u telefon, a dvoje ljudi je poginulo u ovom sudaru. Sledeći incident se dogodio pre dva meseca u Kaliforniji, a pre toga  2016 na Floridi.

Teslin Autopilot je lansiran 2015.godine sa ciljem da oslobodi vozače najčešćih i najopasnijih aspekata vožnje. Iako uključuje sve standardima propisane sigurnosne sisteme, to ipak ne znači da ljudska kontrola vozila nije potrebna.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...