Valjevo: Optužnica za mito i malverzacije podignuta posle godinu dana

Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo je optužnicu protiv više osoba zbog primanja i davanja mita, zloupotrebe u vezi javnih nabavki i zloupotrebe službenog položaja.

249

VALJEVO – Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Vujić – Subotić, bivši načelnik Gradske uprave u Valjevu, Aleksandar Ðurić, službenik Gradske uprave, R. Đ. iz zanatske radnje „Fiskal“, B. S, odgovorno lice Radnje za popravku metalnih proizvoda i njegova supruga I. S, zatim M. P. iz preduzeća „Japi kom“ iz Novog Sada, N. V. iz firme „FSC Vuković“ Šabac, A. P. iz građevinskog preduzeća „Va gradnja 2007“, vlasnik radnje „Geometar“, A.M. i Z. P, odgovorno lice u preduzeću „Simon“.

Takođe, na optužnici su se našli pripravnica u Gradskoj upravi T. I. i D. Đ, supruga odgovornog lica radnje „Fiskal“.

Inače, na optužnicu se čekalo više od godinu dana, a u Tužilaštvu objašnjavaju da je reč o veoma obimnom predmetu u kojem je bilo potrebno saslušati 50 svedoka, veštaka i izvesti brojne dokaze na kompjuterima, telefonima i drugim vezama koje su korišćene u obavljanju nabavki preko tendera.

Na tenderima su nabavljani uglavnom automobili, kotlovi za školu „Desanka Maksimović“, fotokopir aparati, štampači i drugi skupoceni kancelarijski materijal.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...