5 GENIJALNIH SAVETA za bolje pamćenje i lakše učenje!

Ukoliko imate problem s koncentracijom i pamćenjem, imamo za vas nekoliko trikova

290

Uz ove savete psihologa, učenje će vam biti mnogo lakše i trebaće vam manje vremena da savladate gradivo.

Učite kraće, ali često!

U naletima koncentracije najefikasnije se može učiti, tako da je ostatk vremena proveden uz knjigu ponekad samo gubljenje vremena.

Zbog toga je mnogo bolje učiti u kratim periodima, koje treba ponoviti više puta s pauzama između njih. S obzirom na to da mozgu treba pauza da bi obavio sintezu proeteina i usvojio informacije, savet je da se malo odmorite između intervala u kojima vam je koncentracija visoka.

Preslišajte se istog dana

Da bi ono što ste naučili u toku dana duđe ostalo zapamćeno, trebalo bi da se preslišate. Kada ptovrdite određenjo znanje, osećate se bolje i imate veću motivaciju da nastavite.

Ostaviti ponavljanje naučenog gradiva za naredni dan nije dobor, jer ćete tada u memoriji uspeti da zadržite samo mali deo onoga što se učili prethodnih dana.

KADA SE NAJBOLJE UČI?

Prema nekim istraživanjima, najbolje vreme za učenje je između 14 i 18h. Tada najefikasnije uče oni kojima dan počinje u sedam ujutru i koji imaju redovne obroke u toku dana.

Naravno, u zavisnosti od toga kada ustajete i kada ležete, kakve su vam životne navike i kako vam izgleda svakodnevnica, vaše najbolje vreme za učenje može biti drugačije.

Zato uvedite sebi raspored obaveza u koje spada i učenje i onda ga poštujte.

Više na budoar.rs

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...