Ove namirnice su PRIRODNI ANTIBIOTICI!

Ne stvarajte rezistentnost organizma na antibiotike preteranom upotrebom istih, već se okrenite prirodnim alternativama. Pogledajte na koje namirnice mislimo.

1.314

Antibiotici se danas jako zloupotrebljavaju. Za svaku tegobu, ljudi se odlučuju da na svoju ruku počnu sa ispijanjem antibiotika.

Kao rezultat toga, ljudi su uništili svoje digestivne sisteme i ironično, u budućnosti su spustili svoj prirodni imunitet na sve vrste infekcija.

Otklonite infekcije bez probavnog uništavanja, sa ovih pet moćnih prirodnih antibiotika. Ne moze da škodi…

1.BELI LUK

Prvi prirodni antibiotik je beli luk. Beli luk se već hiljadama godina koristi u medicinske svrhe u kulturama širom sveta. Zapravo, korišćen je u 16. Veku kao prevencija protiv kuge.

Beli luk poseduje snažne antibiotske, antivirusne, antifungalne i antimikrobne osobine i može da pomogne u zaštiti i olakšavanju uklanjanja neprijatnih bakterija.

Takođe je vrlo visok nivo prirodnih antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, što takođe podržava osnaženje imunološkog sistema. Sjajan je saveznik u borbi protiv uporne bakterije kandide.

Drobite ga da biste aktivirali sva neophodna jedinjenja i pojedite ga sirovog, popijte u toplom čaju ili pojedite u blago kuvanoj hrani.

2. ULJE ORIGANA

Ulje origana se bavi patogenim bakterijama bez ometanja korisnih bakterija. Takođe je antivirusan i antimikotičan, što ga čini moćnim, prirodnim antibiotikom sa tri-u-jednom kombinacijom koja odgovara farmaceutskim proizvodima, a ne ohrabruje otpornost na antibiotike.

Ključni antimikrobni sastojak u origano ulja je karvacrol. Trebali biste osigurati da vaš izvor ulja origana sadrži najmanje 70% karvacrola kako bi bio efikasan.

4. EHINACEA

Ehinacea se koristi za lečenje raznih infekcija stotinama godina. Tradicionalno se koristila za lečenje otvorenih rana, difterije, trovanja krvi i drugih bolesti povezanih sa bakterijama.

Danas se ova snažna biljka uglavnom koristi u borbi protiv prehlada i gripa zbog sposobnosti da uništi najopasnije oblike bakterija, kao što je stafilokoka aureus, koja uzrokuje ozbiljna zapaljenja.

5.MED

Med je jedan od najstarijih poznatih antibiotika, čije korišćenje seže od davnina.

Egipćani su često koristili med kao prirodni antibiotik, ali i za zaštitu kože.

Med sadrži hidrogen peroksid, pa otuda i neka od njegovih antibakterijskih svojstava.
Takođe ima visok sadržaj šećera, koji može pomoći u zaustavljanju rasta određenih bakterija.

Pored toga, med ima nizak pH nivo.
To je dobro jer med da povlači vlagu od bakterija, čime bakterija dehidrira i umire.

Med možete naneti direktno na ranu ili inficirano područje. Med može pomoći u ubijanju bakterija i pomoći u procesu zarastanja.

Takođe možete zaužiti med da biste pomogli u lečenju unutrašnjih infekcija. Jednostavno pojedite kašiku meda ili ga umešajte u toplu šolju biljnog čaja.

Med je obično bezbedan za upotrebu na koži ili u telu, iako nikada ne treba dati med detetu mlađem od 1 godine.

Umesto toga, konsultujte svog lekara za odgovarajuću alternativu.

Više na Budoar.rs

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...