Mihajlović: Šešelj sprema neko zlo Aleksandru Vučiću!

Ponašanje Vojislava Šešelja pokazuje da priprema neko zlo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović u intervjuu za Blic

611

BEOGRAD – Šešelj će biti sve opasniji jer vidi da sledeće izbore sa podrškom kakvu ima neće preživeti, kaže Mihajlovićeva. „Nismo valjda zaboravili da je Šešelj igrao šah s ubicama Đinđića u Šilerovoj, da je iz Haga naručio atentat na Tomislava Nikolića. A sad čeka Legiju i Zvezdana da brane Kosovo! Koga je Šešelj branio, taj danas ne živi u svojoj kući. Nadam se da oni čiji je to posao vide kuda ovo vodi“, zaključuje ona.

Vođenje države je, kako kaže, racionalan posao koji se ne vodi iz srca, nego iz glave. Zbog toga Vlada Srbije neće menjati strateški pravac, a to je Evropska unija.

„Niko nama ne brani da sarađujemo sa Rusijom, niko nijednom Srbinu ne može da oduzme pravo da voli Rusiju i da nas natera da poništimo istoriju. Rusija će uvek biti u srcu, a glava kaže – Evropa i zapad“, rekla je Mihajlovićeva.

Budućnost Srbije zavisi i od rešenja pitanja Kosova i Metohije, istakla je Mihajlovićeva.

“Zamrznuti konflikt na Kosovu zamrznuće Srbiju, koja neće moći da se razvija. Neće rešenje da nam donesu ni Rusija ni Amerika, to moramo sami. Ili možemo da čekamo da nam nešto padne s neba sve dok i poslednji Srbin ne ode s Kosova”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade govorila je i o svom odnosu sa ostalim ministrima i premijerkom Anom Brnabić.

„Dobro je što je premijerka pitanje infrastrukture stavila u prvi plan, jer stalno govorim da nema boljeg načina za rast privrede od ulaganja u infrastrukturu. Vlada je jedinstvena, što će nam i te kako trebati u narednom periodu, pre svega zbog pitanja Kosova“, rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje o mogućoj rekonstrukciji Vlade, Mihajlovićeva odgovara da je odavno prestala da broji koliko puta su je do sada smenili, sa i bez rekonstrukcije.

“Tu sam gde su me postavili Aleksandar Vučić i SNS, kao što su postavili i sve druge u Vladi. Imam obavezu da radim svoj posao najbolje što mogu. Evo, povodom godišnjice rada Vlade napravili smo spisak onoga što smo uradili za 12 meseci. I u tom ‘Zoraninom kalendaru’, kako ga zovu moji saradnici, pobrojano je više od 120 različitih stvari: od novih 55 km auto-puta, dva nova mosta na Dunavu i Drini, 200 kilometara obnovljenih pruga, Srbija je 10. na svetu po građevinskim dozvolama i još mnogo drugih stvari. Zato – da vidimo rezultate, pa da odlučujemo”, zaključuje Mihajlovićeva.

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...