Protest: Bio blokiran put iz Mladenovca ka Beogradu, propuštani samo hitni slučajevi

Jutros oko sedam sati započela je nova blokada saobraćaja iz pravca Mladenovca ka Beogradu u saobraćaj je bio blokiran kod Stanojevca, na skretanju ka Sopotu i u Senaji preko koje su do 11 sati, kao alternativnoj ruti, prolazili autobusi „Laste“

694

MLADENOVAC –  Jutros oko sedam sati započela je nova blokada saobraćaja iz pravca Mladenovca ka Beogradu u saobraćaj je bio blokiran kod Stanojevca, na skretanju ka Sopotu i u Senaji preko koje su do 11 sati, kao alternativnoj ruti, prolazili autobusi „Laste“.

Kako saznajemo u ovom saobraćajnom preduzeću, prvi autobus je bio zaustavljen jutros oko 7.10h, a poslednje vozilo koje je propušteno preko Senaje stiglo je oko 11 sati. Polasci su se preusmeravali preko Kosmaja i dalje preko Sopota i Avalskog puta.

Kako su u „Lasti“ rekli za portal MladenovacInfo, u blokadi je ostalo „zaglavljeno“ oko 30 autobusa.

Prema rečima organizatora protesta, vozača iz Mladenovca, propuštaju se kola Hitne službe, kao i vozila sa malom decom i bolesnima, a završetak blokade je neizvestan.

Podsetimo, organizatori blokade su na društvenim mrežama objasnili da se bore za usvajanje tri zahteva.

Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, a takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akciza, koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

Prema tim kalkulacijama cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...