Protest taksista protiv Ubera paralisao Beč

Bečki taksisti protestovali su danas posle podne konvojem kroz grad protiv Ubera, koji smatraju nelojalnom konkurencijom.

376

BEČ – Taksisti su se okupili u 22.bečkom okrugu, preko Dunava, da bi se konvoj odatle uputio prema centru, gde je održana završnica protesta.

Duž rute kojom se kretao konvoj došlo je do privremenog obustavljanja saobraćaja.

Oko 1.000 taksi vozila, prema organizatorima, učestvovalo je na protestu, koji je mnogo ranije prijavlejn vlastima, tako da su građani upozoreni da izbegavaju ulice kojima se kretao konvoj.

Ovo je drugi protest taksista ove godine, pošto je već oko 1.000 taksista i sredinom aprila demonstriralo protiv konkurencije koju su dobili Uberom.

Taksisti su ohrabreni najavom ministra saobraćaja Norberta Hofera o uvođenju strožijih pravila za Uber, kao i razmatranje zakona u vezi s tim.

Bečki taksisti kritikuju da se Uber i drugi slični pevoznici ne pridržavaju zakona, jer rade kao taksi preduzeća, a ne ispunjavaju potrebne obaveze.

Zbog Ubera, kako ističu, ugrožena je egistencija mnogih taksi preduzeća, zbog čega traže da se na tržištu uvedu iste obaveze i prava za sve.

Dok taksisti moraju da polažu ispit i ispune još dodatne, zakonom predviđene obaveze, vozači Ubera ne moraju ni da poznaju grad, a uz to niskim cenama „ubijaju“ taksiste koji imaju ujednačene cene.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...