PUPS: Blokade ulica nanose neprocenjivu štetu građanima

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) izrazila je danas duboku zabrinutost povodom blokada saobraćajnica i ugrožavanja javnog reda i poručuju da sva prava treba tražiti u okviru institucija države.

380

BEOGRAD – Kako navode, navodna „spontana okupljanja“ zbog povećanja cena goriva, nanose neprocenjivu štetu građanima Srbije.

Ne sporeći pravo na protest i izražavanje nezadovoljstva zbog cene goriva, PUPS podseća i na pravo građana Srbije da se nesmetano kreću po čitavoj teritoriji Srbije, ostvaruju svoje ustavno pravo na rad, pravo na zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

„Blokade ulica, trgova, tramvajskih šina, upravo onemogućavaju zaposlenima odlazak na posao a najstarijim sugrađanima otežavaju dostupnost zdravstvene zaštite. Ne propustanje kola Hitne pomoći je apsolutno kršenje osnovnog ljudskog prava na život“, poručuju iz PUPS-a.

PUPS smatra da se za sva prava treba boriti u okviru institucija i da se samo razgovorima u okviru istih može doći do najprihvatljivijih rešenja, ne ugrožavajućitom ničija prava. Politizacija problema, pravljenje haosa na ulicama, neće doneti ništa dobrog, nikome, saopštila je Informativna služba PUPS-a.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...