Aleksić: Optužbe režima ne mogu da sakriju činjenicu da su nezadovoljni građani izašli na ulice

Povodom optužbi vladajućeg režima da opozicioni lideri stoje iza organizacije protesta, narodni poslanik i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da takvi napadi neće sakriti činjenicu da su građani nezadovoljni visokom cenom goriva i da su izašli na ulice.

299

BEOGRAD – Povodom optužbi vladajućeg režima da opozicioni lideri stoje iza organizacije protesta, narodni poslanik i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da takvi napadi neće sakriti činjenicu da su građani nezadovoljni visokom cenom goriva i da su izašli na ulice.

Aleksić je istakao da Narodna stranka osuđuje svaki vid nasilja od strane pojedinaca, ali i svaki vid nasilja države prema svakom građaninu Republike Srbije.

„Uz svako nasilje pojedinaca, osuđujemo inscenirano nasilje kojem država pribegava kako bi u svojim režimskim medijima stvorili privid da se građani međusobno tuku“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da građani Srbije plaćaju najvišu cenu goriva u regionu i da je to jedini razlog za protest.

„Jedino Hrvatska u regionu ima veći udeo državnih taksi i akciza u ceni benzina i dizela od Srbije, s tim što su u Hrvatskoj daleko veće plate od onih u Srbiji. Država Srbija od svojih građana, od svakog litra benzina koji sipaju u rezervoar svojih automobila ili traktora, uzima 86 dinara po litru na ime taksi i akciza“, naveo je Aleksić.

Prvi potpredsednik Narodne stranke rekao je da je država po osnovu taksi i akciza do sada od građana uzela 220 miliona evra i da su građani koji protestuju umesto odgovora predsednika i premijerke dobili „upiranje prstom i optužbe“.

„Umesto da predsednik i premijerka Republike Srbije daju odgovore na zahteve građana koji danima protestuju, oni šalju policiju na građane, optužujući ih da oni žele nemire i da oni terorišu građane Srbije. Podržavamo narod – da, bićemo na strani naroda- da, jasno ćemo govoriti istinu bez obzira na pritiske i napade i osudićemo predsednika koji građane koji nemaju novca da plate gorivo naziva ’ludacima’“, istakao je Aleksić.

Aleksić je u ime Narodne stranke pozvao predsednika i premijerku da smanje akcize i takse kako bi se smanjila cena goriva i da odgovore na zahtev za regresiranje dizela za poljoprivrednu proizvodnju.

„Srbija jedina zemlja u regionu koja ne regresira gorivo i zbog toga naši poljoprivrednici ne mogu biti konkurentni na tržištu. Njima je potrebna podrška države, a ne stalno zavlačenje ruke u njihove džepove“, zaključio je Aleksić.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...