Na Gradini zaplenjeno 70.000 evra 

Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, u BMW-u, kojim su putovala dvojica Iračana, zaplenili više od 70.000 neprijavljenih evra

367

BEOGRAD – Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, u BMW-u, kojim su putovala dvojica Iračana, zaplenili više od 70.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven juče, kada je automobil finskih registracija kojim su se od Finske ka svojoj zemlji vozila dvojica Iračana stigao na red za kontrolu.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 27-godišnji vozač i dve godine stariji suvozač odgovorili su da imaju samo lični prtljag i ukupno 10.000 evra.

Carinski službenici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike.

U džepu vozačeve jakne, koja se nalazila na zadnjem sedištu, ali i u džepu njegovih pantalona pronađeno skoro 60.000 neprijavljenih evra.

U suvozačevoj jakni na zadnjem sedištu, kao i u torbici za dokumenta automobila u pregradi na suvozačevoj strani, otkriveno je još neprijavljenog novca, a reč je o iznosu od preko 30.000 evra.

Putnicima je, svakom ponaosob, vraćeno po 10.000 evra, jer je to iznos koji se bez prijavljivanja može preneti preko granice.

Ostatak od preko 70.000 evra zadržan je do okončanja prekršajnog postupka.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...