Nomad ponudio unapređenu verziju svog baterijskog kabla za iPhone

Korisnici iPhonea voleli su prvu verziju kabla sa baterijom, a nova donosi neka poboljšanja

464

Kompanija Nomad, specijalizovana za proizvodnju dopunske opreme za telefone i mobilne uređaje, predstavila je danas svoju novu verziju baterijskog kabla za punjenje telefona sa „lightning“ konektorom.

Nomadov orginalni baterijski kabl predstavljen je pre dve godine i doneo je nov koncept: kabl za punjenje u koji je ugrađena mala baterija koja je ubrzavala punjenje. Nova verzija donela je mala, ali vrlo korisna unapređenja.

Prva verzija imala je bateriju od 2.350 miliampera, a nova ima 450 miliampera više, odnosno 2.800, dok je kućište za bateriju sada od aluminijuma, a ne od plastike. Sam kabl ombotan je najlonom 500D, za koji Nomad navodi da je razvijen za vojsku u cilju zaustavljanja šrapnela i metkova.

Kabl USB-A do „lightninga“ dugačak je metar i po, a podržava i, kako kompanija navodi, „usputno punjenje“. To znači da će kabl prvo napuniti telefon, a onda dopuniti bateriju kada je telefon pun.

Kabl košta nepunih 50 dolara, odnosno 49,95, što je malo skupo čak i za korisnike iPhonea za tako malu bateriju, ali je opet jeftinije od kupovine zasebnog kabla i zasebne jedinice za punjenje.

Kada se u obzir uzme popularnost prve verzije, ne sumnjamo da će i unapređena verzija naći svoje kupce.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...