SDS: Vučić tragikomično i dalje za sopstvene greške optužuje bivšu vlast

Ekonomski ”uspesi” i makroekonomska ”stabilnost” kojima se aktuelna vlast hvali postignuti su otimanjem od građana i drastičnim povećanjem svih poreskih stopa i smanjenjem plata i penzija, kao i na osnovu pada cene novca i svih berzanskih roba na svetskom tržištu, saopštila je danas Socijaldemokratska stranka Srbije.

169

Umesto preuzimanja odgovornosti za uništavanje životnog standarda građana i naše ekonomije, Vučić tragikomično i dalje za sopstvene greške optužuje bivšu vlast. Tako i sada proteste građana protiv povećanja cene nafte naziva protestima opozicije, a sopstvene ekonomske odluke objašnjava odlukama bivše vlasti od pre deset godina.

Suočen sa činjenicom da građani protestuju protiv njegove vlasti i da je realnost Srbije postala realnost neprekidnih protesta, on očajnički pokušava i dalje da primenjuje gebelsovsku tehniku optuživanja bivše vlasti za sve. Po njegovim rečima ispada da ne protestuju građani protiv njega, nego opozicija protiv Borisa Tadića, jer po njemu ovo nisu građani, već organizovana opozicija, a odluke ove vlasti nisu njegove, već Tadićeve. I nakon šest godina vlasti Vučić se i dalje ponaša kao da je opozicija, a da je predsednik države i dalje Boris Tadić.

A istina je da u trenutku kada je prosek rast BDP-a na svetskom nivou godišnje preko 3% (2017.), rast u Srbiji je svega 1,9% i jedan od najnižih u Evropi. Povećanje akciza sa oko 37 dinara po litru na preko 55 dinara od 2012. godine do danas napunilo je državni budžet, ali uskratilo građanima Srbije da osete blagodeti jeftine nafte u svetu.

Istovremeno, vlast Aleksandra Vučića je preuzela oko 600 miliona evra dugova javnih preduzeća koje će takođe građani da plate. Otimanje od građana je jedina ”reforma” koju je ova vlast primenila i umesto da prizna grešku i da smanji poreske stope sada kada, po Vučićevim rečima, imamo suficit u budžetu, on krivicu po običaju svaljuje na prethodnu vlast.

Istina je da je prethodna vlast u vreme najveće svetske ekonomske krize 2008-2010. povećala akcize, ali nije povećala nijedan drugi poreski oblik, niti je smanjivala plate i penzije građanima. Međutim, i to povećanje je bilo duplo manje nego povećanje od 2012. do danas. Bivša vlast je i u uslovima najveće svetske ekonomske krize imala daleko bolje ekonomske rezultate nego ova vlast, koja se hvali ogromnim ekonomskim i međunarodnim uspesima. A jedini ekonomski rezultat ove vlasti je da je Srbija crna tačka Evrope po siromaštvu, a međunarodni uspeh je oličen u predaji svih nacionalnih interesa na KiM.

Pozivamo Aleksandra Vučića da već jednom prestane besomučno da laže i za svoje neuspehe da okrivljuje prethodnu vlast i da preuzme odgovornost za katastrofalnu ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

Pozivamo medije da se odupru pritiscima vlasti i ne prikrivaju istinu da je danas Srbija jedina zemlja Evrope na crnoj listi zemalja u kojima se pere novac i finansira terorizam i u kojima cveta kriminal i korupcija, zemlja u kojoj 25% građana živi na ivici siromaštva, u kojoj je nejednakost najveća u Evropi, a preko 50.000 mladih i stručnih ljudi godišnje napusti zemlju, u kojoj se iza kulisa oslobađaju optuženi za šverc narkotika, kriminalci i tajkuni finansijeri radikala i naprednjaka i zemlja u kojoj predsednik države svakodnevno vređa građane i neistomišljenike naziva kretenima.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...