Šta su Tramp i Kim radili nekoliko sati uoči samita

Nekoliko sati uoči početka istorijskog samita sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom u Singapuru, predsednik SAD Donald Tramp napisao je na Tviteru da će se uskoro saznati da li je moguć "istinski dogovor", dok je Kim u sinoćnom obilasku Sinapura rekao da je "impresioniran čistim i lepim gradom"

235

SINGAPUR – Tramp je u tvitu naveo da sastanci osoblja između SAD i Severne Koreje „protiču dobro i brzo“, ali da „na kraju, to nije važno“.

„Svi ćemo uskoro saznati da li istinski dogovor, za razliku od onih u prošlosti, može da se postigne“, poručio je američki predsednik.

Istovremeno, Kim je prekinuo pripreme za samit i u večernjoj šetnji kroz grad-državu pozirao na „selfijima“ sa singapurskim zvaničnicima u tropskoj bašti, pre nego što se popeo do „beskonačnog bazena“ na vrhu čuvenog hotela „Marina bej sends“, na iznenađenje gostiju.

Kim Džong Un sa setrom Kim Jo Džong u obilasku singapurskog luksuznog hotela „Marina bej“ (AP Photo/Yong Teck Lim)

Kim, koji je pod jakim obezbeđenjem u nedelju doputovao u Singapur i nije se u javnosti u ponedeljak pojavljivao do devet uveče po lokalnom vremenu, iznenada se pojavio u odelu u maoističkom stilu i, u pratnji sestre Kim Jo Džong i pomoćnika, ušao u crnu limuzinu.

U obilasku grada pratio ga je autobus pun saradnika i članova obezbeđenja, kao i desetine singapurskih policajaca na motorima.

„Singapur je čist i lep“, rekao je oduševljeni Kim prilikom obilaska, dodavši da želi da nešto nauči iz iskustva ove jugoistočne azijske države koju, kaže, smatra impresivnom, prenela je severnokorejska agencija KCNA.

Kimovo putovanje u Singapur je njegovo najdalje putovanje otkako je došao na vlast krajem 2011, nakon smrti oca Kim Džong Ila, a njegova šetnja izvan hotela izazvala je veliko iznenađenje i uzbuđenje među gostima hotela, kojima je rečeno da ostanu iza barikade dok su severnokorejsko obezbeđenje i singapurska policija blokirali hol.

Kim je okupljenim ljudima, koji su pokušavali da ga fotografišu, mahao sa širokim osmehom na licu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...