Nagrade firmama koje usklađuju rad i roditeljstvo

Firme koje budu uskladjivale rad i roditeljstvo biće nagradjene, najavila je Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku

278

BEOGRAD – Ministarka je dodala da se u svim resornim ministarstvima radi na usklađivanju podzakonskih akata kako bi novčana mera za podsticaj roditeljstva počela da se primenjuje od 1. jula.

Ðukić Dejanović je za RTS istakla da je Privredna komora Srbije napravila prvi korak za sertifikaciju socijalno odgovornih preduzeća time što će već ove godine dodeliti nagrade onima koji imaju najveći stepen razumevanja za roditeljsku funkciju i usklađivanje rada i roditeljstva.

„Već ove godine ćemo dodeliti nagrade onima koji imaju najveći stepen razumevanja za usklađivanje rada i roditeljstva. Mogu da konkurišu mala, srednja i velika preduzeća“, rekla je ministarka.

Firme će biti odabarne prema nekoliko kriterijuma. Prvi je tržišni profil firme koja se prijavila, drugi je već učinjeno za usklađivanje rada i roditeljstva – benefiti, fleksibilno radno vreme, izgradnja obdaništa u krugu firme, a treći kriterijum je unutrašnja i spoljašnja evaluacija.

Ministarka predviđa da, kada se krene sa javnim oglašavanjem, „prijatelja porodice“ biće značajno više.

„I u Skupštini i vladi će biti završeni formalni postupci i od 1. jula će krenuti finansijski podsticaji za period od 25. decembra po sumama o kojima smo pričali“, rekla je Ðukić Dejanović.

Ona je izrazila uverenje da će Srbija u ovoj godini „sigurno imati roditelje koji će drugi put o trošku države ići na vantelesnu oplodnju, a koji su tim putem već dobili prvo dete“.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...