Od bebi parking mesta 2,5 miliona dinara, kupljena oprema

Tri beogradska porodilišta dobila su novu medicinsku opremu u okviru akcije "Bebi parking mesto" koju je prošle godine pokrenulo javno komunalno preduzeće "Parking servis"

303

BEOGRAD – Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara dobila je mobilnu led operativno-preglednu lampu, GAK „Narodni front“ sondu za ultrazvučni aparat, a Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS ginekološki sto i krevet za poluintenviznu negu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je u prethodnom periodu prikupljeno 2,5 miliona dinara i da je od tog novca kupljena oprema za ginekološke klinike.

Vršilac dužnosti direktora GAK „Narodni front“ Željko Miković kaže da je ta klinika dobila 4D sondu koja je koštala 900.000 dinara.

U poslednjih 10 godina, uradili smo, kaže Miković, oko 100.000 pregleda.

„Godišnje se uradi oko 9.000 pregleda. To su pregledi komplikovanih trudnoća, pregledi žena sa dijagnostikovanim tumorima. Sa novom sondom smo u prilici da sve to uradimo kvalitetno“, rekao je on.

Direktor JKP „Parking servisa“ Andrija Čupković je rekao da je pored đačkog parking mesta, uveden i bebi parking mesto pre godinu dana.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...