Albanci grade auto-put: Do komšija za sat (VIDEO)

Albanske vlasti odlučile su da grade auto-put na relaciji Šenđi-Velipolje, a sudeći po video-animaciji, trasa puta bi se spojila i sa Ulcinjom

480

PODGORICA – Animaciju je na svom profilu na Fejsbuku objavio albanski premijer Edi Rama, a na video-snimku koji panoramski prikazuje plan puta može se videti da je zamišljena i izgradnja mosta preko reke Bojane.

Most je planiran tačno pored račvanja reke nadomak Ulcinja, prenosi CDM.

Velipolje je inače maleni tursitički grad u Albaniji udaljen svega 19 kilometara od Ulcinja, a put bi bio dužine 66,3 kilometra.

Ukoliko bi se, po planu, ovaj put izgradio to bi bila odlična prilika za razvoj turizma i ekonomije, samim tim jer bi Ulcinj bio direktno spojen sa Grčkom i Albanijom.

Kako je najavljeno, izgradnja puta bi trajala do 2020. godine.

“Dugo očekivani auto-put bi smanjio putovanje na samo sat vremena, a uz to bi razvili elitni turizam, ekonomiju i zapošljavanje ljudi na celom ovom području”, napisao je Edi Rama na Fejsbuku.

.

MIRËMËNGJES ?dhe me këto pamje të projektit të rrugës së shumëpritur turistike prej dekadash, Shëngjin-Velipojë, një aks panoramik që shkurton më shumë se një orë lidhjen mes tyre, hap perspektivën e zhvillimit të turizmit elitar, rrit ekonominë e punësimin në krejt zonën, ju uroj një ditë të bukur?

Gepostet von Edi Rama am Mittwoch, 13. Juni 2018

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...