Gujon: Donacija za kupovinu plastenika poljoprivrednicima na KiM

Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" donirala je 30.000 evra za kupovinu 60 plastenika, namenjenih za porodice koje se bave poljoprivredom na teritoriji KiM

276

Beograd – Predsednik Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon posetio je poljoprivrednike u Gračanici, Kosovskoj Kamenici, Mogili i Cernici kojima je uručena pomoć za kupovinu plastenika.

Gujon je tom prilikom poručio da će zahvaljujući obezbeđenim plastenicima sezona uzgoja povrća trajati znatno duže, čime će i proizvodnja biti veća.

„Ove porodice na Kosovu i Metohiji, koje žive samo od poljoprivrede, biće samostalnije i moći će čak i jedan deo proizvodnje da plasiraju na tržište“, kazao je Gujon.

On je naglasio važnost ulaganja u poljoprivredne kapacitete porodica na Kosovu i Metohiji, „jer to je i ulaganje u opstanak vrednog i hrabrog naroda na KiM“.

Projekat za kupovinu plastenika ovim porodicama, kako je saopštila humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, realizovan u saradnji sa Eparhijom Raško-prizrenskom i Narodnim kuhinjama „Majka devet Jugovića“.

Poznati mladi francuski humanitarac Arno Gujon već 14 godina unazad pomaže srpskom narodu, a posebno Srbima koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...