Narodna stranka za brz dogovor opozicije, u kampanju od septembra

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da se ta partija zalaže za brz dogovor opozicije, kako bi savez mogao da se spremi za kampanju već od septembra

395

Beograd – „Opozicioni savez bi trebalo osnovati što pre. Narodna stranka učestvuje aktivno u tim pregovorima. Poslednji sastanak sa Draganom Đilasom je bio u sedištu Narodne stranke u sredu“, kazao je Nikola Jovanović.

On je, kako je prenela agencija Beta, najavio da bi savez od septembra trebalo da krene u kampanju po čitavoj Srbiji, tokom koje će predstaviti konkretan plan za „dan posle“, i dodao da su prvi lokalni izbori na kojima bi opozicija mogla da učestvuje zajedno, zakazani za septembar u Majdanpeku.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da bi širok opozicioni savez probudio nadu građanima da otpor ima smisla i da je pobeda moguća, navodeći da savez istovremeno mora imati zajednički program.

„U tom planu, između ostalog, mora biti hitno donošenje zakona o poreklu imovine, zakona o specijalnom tužiocu za visoku korupciju i zakona o lustraciji“, naveo je Jovanović i dodao da je Narodnoj stranci važno i da postoji „jasan državnički stav“ tog saveza po pitanju Kosova.

Upitan da li bi novom gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću trebalo pružiti šansu, Jovanović je ocenio da je reč o vrhunskom lekaru koji je uspešno vodio Dečiju kliniku u Tiršovoj, ali da mu vladajuća većina neće pružiti šansu.

„Činjenica da su mu za zamenika nametnuli Gorana Vesića govori da mu oni sami neće pružiti šansu“, rekao je Jovanović.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...