Kosovska Mitrovica: Oliver je zaslužio da njegov ubica bude pronađen!

Polaganjem venaca i paljenjem sveća ispred prostorija Gradjanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) u Kosovskoj Mitrovici, danas je obeleženo pet meseci od ubistva lidera te partije Olivera Ivanovića

317

KOSOVSKA MITROVICA  – Članovi Ivanovićeve porodice, stranačke kolege i građani okupljeni u Sutjeskoj ulici ispred mesta na kome je lider GI SDP ubijen, ponovo su zatražili od nadležnih da pronadju nalogodavce i izvršioce tog zločina.

Zamenica predsednika GI SDP Ksenija Božović kazala da su članovi Ivanovićeve porodice i stranačke kolege dobili brojna obećanja da će ubice biti brzo pronadjene ali da ni pet meseci od tog zločina, nema informacija o tome ko je odgovoran.

„Za prethodnih pet meseci postavili smo dosta pitanja u vezi s istragom, ali odgovor na najvažnije pitanje, ko je ubio Olivera, nisu dobili ni članovi njegove porodice ni stranačke kolege. Jedino što smo do danas čuli jesu oprečne izjave koje dolaze iz Prištine, Beograda i od predstavnika medjunarodne zajednice“, kazala je Ksenija Božović.

Ona je ocenila da je posebno razočaravajuća poslednja izjava predstavnika misije Kfora koji su pet meseci nakon ubistva izrazili spremnost da se uključe u istragu, „ako ih neko bude pozvao“.

„Nećemo odustati dok god ne saznamo ko je ubio Olivera Ivanovića“, kazala je funkcionerka GI SDP.

Oliver_Ivanović, FOTO: Wikipedia

Ona je podsetila da je čelnicima Kosovske Mitrovice predata inicijativa s potpisima gradjana kojom se traži da jedna ulica u tom gradu bude nazvana po Oliveru Ivanoviću.

„Očekujemo da se bar to uskoro dogodi. Oliver je to zaslužio i smatramo da naš grad mora bar na taj način da mu se oduži za sve što je učinio za svoje sugradjane“, kazala je Ksenija Božović.

Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić najavio je u četvrtak da će narednih dana izneti odredjene informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

On je tada rekao da će se gradjani Srbije „možda iznenaditi odredjenim informacijama“ koje će objaviti.

Oliver Ivanović (1953 – 2018) ubijen je ujutro 16. januara ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici.

Nepoznati napadač ispalio je u Ivanovića šest metaka iz automobila u pokretu.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...