Siniša Mali, poljoprivrednik: Nemam povlastice zbog imena

Siniša Mali prošle godine počeo je da se bavi uzgojem koza, ali ne, ministar finansija još uvek ne planira napuštanje politike, već je reč o studentu iz vojvođanskog sela Kucura koji sanja da postane farmer

245

VRBAS – Siniša Mali, kako je u svojoj reportaži navela televizija N1, ima 23 godine, nije ministar finansija, ali ima velike biznis planove. Otvorio je farmu koja zasad broji oko 40 koza na kojoj posla, kaže, ima od jutra do mraka.

„Hrani se ujutru i uveče, muze se ujutru i uveče, to su uglavnom neki standarni poslovi kod njih, a ceo dan smo tu na farmi – ili se sprema hrana, kosi se seno, zalivamo ispust, ispašu i tako, ceo dan ima posla nekog“, kaže Siniša Mali, poljoprivrednik iz Kucure.

Siniša Mali je kompletan poljoprivrednik. Pored stoke gaji i povrće, a san mu je da proizvodi sopstveni brend sireva, zbog čega radi na tome da farmu proširi.

Sa poznatim imenjakom nije u srodstvu, ali od kako je Siniša Mali iz Beograda počeo da puni novinske stupce, gde god onaj iz Kucure pokaže ličnu kartu, niko ne ostaje ravnodušan.

„Nekad mi je to bilo baš i dosadno. Ono, nisam raspoložen nekad, odem negde, lična karta, ovo-ono, pa se šale sa mnom. Onda mi to nekad i nije baš prijalo, ali uglavnom se nasmejem, potvrdim šalu na svoj račun, nekad i sam nabacim nešto tako, dešava se svašta. Prijatne situacije, uglavnom, ali bilo je i slučajeva da stavim neki oglas, pa neko kaže – ti si Siniša Mali, meni to ni ne treba od tebe. Ima ljudi koji to povezuju kao da sam ne znam ni ja ko, ali ništa loše u tome nema. To je čista slučajnost“, kaže on.

Zasad, kaže, nije imao ni povlastice zbog svog imena. Nada se, ipak, da će potpis na prijavi pomoći da nadležni makar primete njegov projekat za mlade poljoprivrednike, koji će mu omogućiti da ostvari svoj san.

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...