Nimic: Današnji sporazum najlepši poklon za moj rođendan

Nimic je uputio čestitke premijerima Makedonije i Grčke, Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu, kao i ministrima spoljnih poslova dve zemlje

215

SKOPLJE/ATINA – Posrednik UN za rešavanje spora između Atine i Skoplja zbog imena Makedonije, Metju Nimic( imenovan 1991. godine), izjavio je danas da „nema boljeg poklona za njegov rođendan od današnjeg potpisivanja sporazuma“.

Nimic je uputio čestitke premijerima Makedonije i Grčke, Zoranu Zaevu i Aleksisu Ciprasu, kao i ministrima spoljnih poslova dve zemlje koji su danas potpisali sporazum na grčkoj strani Prespanskog jezera i rešili spor koji traje 27 godina.

„Da bi se pronašlo rešenje ovog problema, potrebno je mudro liderstvo i strateška vizija, i ovi lideri su pokazali da poseduju te važne kvalitete. Ne možete često da pronađete istovremeno mudrost, političku viziju i diplomatske veštine, a sva tri kvaliteta bila su prisutna kod ove četvorice lidera, koji su naporno radili. To je retkost“, kazao je Nimic.

On je dodao da veruje da je ovaj dogovor od strateškog interesa za dve zemlje.

„Bilo mi je zadovoljstvo što sam bio posrednik i što sada mogu da budem svedok potpisivanja ovog dogovora“, rekao je Nimic na ceremoniji.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...