Obustavljena potraga za žrtvama vulkana

Najmanje 110 osoba je poginulo, a 197 se vodi kao nestalo, nakon erupcije vulkana.  Erupcija Fuega 4. juna bila je najsmrtonosnija erupcija u poslednje četiri decenije

220

GVATEMALA – U Gvatemali je završena potraga za žrtvama vuklana Fuego, saopštila je agencija za upravljanje prirodnim katastrofama CONRED.

„Pretraga je trajno obustavljena u gradovima San Migel Los Lotes i El Rodeo… zona je nenaseljiva i u visokom je riziku“, saopšteno je iz agencije, prenosi Roters.

Najmanje 110 osoba je poginulo, a 197 se vodi kao nestalo, nakon erupcije vulkana.

Erupcija Fuega 4. juna bila je najsmrtonosnija erupcija u poslednje četiri decenije, ističe Rojters.

Američka vlada uputila je tada najdublje izraze saučešća žrtvama i poručila da je poslala hitnu pomoć na zahtev Gvatemale, koja uključuje finansijska sredstva kako bi pomogla da se ispune potrebe u hrani i vodi, kao i sanitarne potrebe onih na koje je uticala erupcija vulkana Fuego.

Bela kuća je tada takođe saopštila da će administracija predsednika Donalda Trampa, takođe, poslati avion kako bi pomogao da se prebace povređeni s opekotinama na Floridu radi lečenja.

Institut za seizmologiju i vulkanologiju Gvatemale prethodno je upozorio na novo izlivanje lave sa zapadne strane vulkana Fuego.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...