Policija oterala grčke desničare

U mestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera danas je potpisan spotazum između Grčke i Makedonije

248

PSARADES – Grčka policija suzavcem je sprečila grupu demonstranata koji su pokušali danas da ometaju potpisivanje sporazuma između Grčke i Makedonije o imenu.

Kako prenosi agencija MIA, kordon policije bio je postavljen oko sela Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera, gde je sporazum potpisan.

Kako se navodi, grupa građana gađala je policiju drvima i drugim predmetima, a policija je odgovorila upotrebom suzavca.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo „Makedonija je Grčka“ i „Ovde završava Severna Makedonija“.

Grčki mediji su preneli da je ukupno 80 autobusa sa građanima iz Soluna i severne Grčke stiglo na proteste u blizini Prespanskog jezera, zbog čega je oko sela Psarades bilo prisutno veliko policijsko obezbeđenje, a svi putevi ka jezeru su bili blokirani.

U mestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera danas je potpisan spotazum između Grčke i Makedonije kojim se predviđa da novo ime bivše jugoslovenske republike bude Republika Severna Makedonija.

Sporazum o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke potpisali su šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...