Kozarev: Priština beži od dijaloga

Neistina je da Beograd ne sprovodi bilo šta, a jedino je tačno da Priština beži od dijaloga i da je spremna da razgovara isključivo sama sa sobom, kaže zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev

283

BEOGRAD – „Beograd je ispunio sve obaveze preuzete Prvim briselskim sporazumom, a Priština i njen glavni pregovarač Avni Arifi nesuvislim izgovorima uporno nastoje da nađu opravdanje za jednostrano izbegavanje nastavka dijaloga“, rekao je Kozarev.

Iako Priština navodi da nastavak dijaloga nije koristan, Beograd naglašava da je dijalog, ne samo koristan, već i neophodan, jer sve drugo nas vodi korak unazad, u destabilizaciju i pogoršanje situacije na terenu, navodi se u saopštenju .

„Priština je jednostranost i nekooperativnost usvojila kao model ponašanja, i potrebno je pronaći efikasan odgovor na takvu pregovaračku strategiju kako bi nastavak dijaloga bio moguć“, zaključio je Kozarev.

Delagacija Prištine dolazi danas u Brisel na „redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga“ sa Beogradom, a glavni pregovarač Prištine u tehničkim razgovorima, Avni Arifi, najavio je da će od evropskih posrednika tražiti da se razgovara i o energetici, a ne da se fokus stavlja na formiranje Zajednice srpskih opština.

„Tražili smo da razgovaramo o energetici, jer je to akutno pitanje za nas i insistiraćemo na predstojećim sastancima u Briselu da se na svakoj debati počne energetikom, insistiramo na sprovođenju sporazuma o energetici, koji je potpisan i o kome nema razgovara, on jednostavno mora biti realizovan… Nećemo dozvoliti da samo zbog jednog sporazuma imamo selektivan pristup“, naveo je Arifi.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...