Za premeštanje Železničke stanice ugovor potpisala bivša vlast

Premeštanjem Železničke stanice u Beogradu na Prokop završavamo projekat započet još 70-tih godina prošlog veka, o čemu su ugovor bivše gradske vlasti potpisale pre 10 godina, rekla je danas potpredsednica Zorana Mihajlović

513

NIŠ – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović podsetila je da će od 1. jula svi građani koji idu iz Beograda i u Beograd vozom, polaziti sa nove železničke stanice Centar, poznatije kao Prokop, a voz za Bar će privremeno ići sa stanice Topčider zbog ukrcavanja automobila na voz.

Plan je da voz za Bar polazi iz Zemuna, a da se čeka završetak izgradnje te stanice koja će btiti trajno rešenje za polazak barskog voza, kazala je Mihajlovićeva novinarima u Nišu.

Razne priče povodom izmeštanja Železničke stanice u stanicu Centar Prokop su neargumentovane, rekla je Mihajlovićeva, navodeći da to nije odluka od juče i „mi završavamo posao koji je započet sedamdesetih godina prošlog veka“.

Mihajlovićeva je istakla da su oni koji se danas protive premeštanju železničke stanice, u oktobru 2008. godine potpisali ugovor o završetku stanice Prokop, sa ciljem izmeštanja stanice iz centra grada.

„Upravo je pre 10 godina tadašnji gradonačelnik Dragan Ðilas potpisao ugovor sa Milutinom Mrkonjićem i Vericom Kalanović o završetku stanice Prokop i izmeštanju glavne železničke stanice iz centra grada, planirajući da se to završi za dve godine“, podsetila je ona.

Zorana Mihajlović je naglasila da „stanica Prokop nije van grada, već na pet minuta od centra grada“, kao i da mesto za novu železničku stanicu nije izabrano napamet i da se tu ukrštaju i spajaju tri kraka beogradskog železničkog čvora.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...