Biković na festivalu u Ravnom Selu

Filmska smotra u Ravnom Selu kod Vrbasa zamišljena je kao festival mladih u svim kategorijama

264

 

BEOGRAD – Miloš Biković biće jedan od specijalnih gostiju na Drugom Ravno Selo film festivalu koji počinje u subotu, 23. juna. Pored njega osnivač festivala glumac i reditelj Lazar Ristovski, pozvao je i Ljiljanu Stjepanović, Snežanu Savić, Radoša Bajića, ali i producenta i distributera iz Meksika Daniel Birman Ripštajn.

Plaketu Zlatni klip za mladog autora i Prvi metar u selekciji kratki omladinski film, dodeliće stručni žiri, dok će Zlatni klip za najbolji film po izboru publike i za Najbolji film Filmskih radionica dodeliti žiri publike.

U okviru festivala biće predstavljene četiri programske celine: Dugometražni debitanski film, Kratkometražni omladinski film, Filmske radionice i Filmske lekcije.

Filmska smotra u Ravnom Selu zamišljena je kao festival mladih u svim kategorijama od amatera, koji su svoje filmove napravili mobilnim telefonom do profesionalaca koji su dobili šansu da rade dugometražne igrane filmove. U okviru programa Kratkometražni omladinski film biće prikazani studentski filmovi domaćina ovog programa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineski filmovi projekta Looking China.

Program Filmske radionice omogućava mladima da tokom samog festivala snime tri kratka filma na izabranu temu i premijerno ih prikažu tokom Svečanog zatvaranja u poslednjoj festivalskoj večeri 25. juna.

Najbolji od njih biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu.

U okviru programa Filmske lekcije održaće se dva predavanja – o produkciji filmova i serija će govriti Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma i predavanje o distribuciji koji drži Daniel Birdman Ripštajn.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...