Novi Pazar uskoro dobija novu zgradu Hitne pomoći

Novi zdravstveni centar u Novom Pazaru će biti otvoren za nekoliko meseci i doprineće boljoj medicinskoj ponudi ne samo građanima Novog Pazara, već i okolnih mesta

283

NOVI PAZAR – Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišli su danas novoizgrađenu zgradu Hitne pomoći u Novom Pazaru, vrednu oko milion evra, za čiju su izgradnju sredstva donirali EU, Ministarstvo zdravlja i lokalna samouprava.

„Tokom pregovora o pristupanju Srbije EU, važno je pokazati i neke konkretne primere saradnje između Srbije i EU. Izgradnjom ovog centra mi dajemo konkretan primer te saradnje“, poručio je Fabrici.

On je izrazio zadovoljstvo što je na ovom projektu saradnja uspostavljena i sa lokalnim i centralnim vlastima.

„Očekujemo otvaranje centra za nekoliko meseci, jer je ostalo još nešto od materijala i opreme da se dopremi“, rekao je Fabrici.

On je najavio da će EU nastaviti da podržava projekte u Novom Pazaru, ali i posavetovao gradonačelnika tog grada i njegov tim da iskoriste sredstva koje „donosi“ nedavno pokrenuti projekat Evropske unije „EU Pro“.

Gradonačelnik Biševac istakao je da je za zgradu Hitne pomoći EU donirala 600.000 evra, Ministarstvo zdravlja 100.000 evra, dok je ostatak uložila lokalna samouprava.

On je zahvalio EU što je nizom različitih projekata, u koje su, kaže, uloženi milioni evra, doprinela poboljšanju kvaliteta života Novopazaraca.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...