Brnabić na večeri sa Marinom Abramović

Brnabić i Abramović su se upoznale u Beogradu pre skoro godinu dana, na inicijativu zajedničkih prijatelja koji su u njihovom poznanstvu prepoznali šansu da Abramovićeva izlaže u Srbiji.

337

BEOGRAD  – Velika retrospektivna izložba Marine Abramović biće realizovana sledeće godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, a to je dogovoreno na večeri čuvene svetske konceptualne umetnice, njenog tima i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, preneo je „Blic“.

Kako navodi list, premijerka je u utorak organizovala večeru za Abramovićevu, koja decenijama unazad živi i radi u Njujorku.

Tokom večere, čuvena umetnica je premijerki poklonila svoju najnoviju knjigu „Psyćoanalyst Meets Marina Abramović“.

Marina Abramović boravi u Beogradu, gde najveći deo vremena provodi sa kustosima u Muzeju savremene umetnosti, sa kojima priprema svoju izložbu.

Brnabić i Abramović su se upoznale u Beogradu pre skoro godinu dana, na inicijativu zajedničkih prijatelja koji su u njihovom poznanstvu prepoznali šansu da Abramovićeva izlaže u Srbiji nakon više od 30 godina, navodi „Blic“.

Retrospektivna izložba Marine Abramovic biće održana u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu od septembra 2019. do januara 2020. godine i to će biti njena najveća izložba koja će imati brojne prateće sadržaje, radionice sa Marinom i masterklasove, predavanja i mnogo drugih sadržaja.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...