Otvorena letnja sezona na Kopaoniku

Veštačka staza za skijanje biće otvorena krajem jula.

231

KOPAONIK  – Na Kopaoniku je danas otvorena letnja sezona, a posetiocima će na raspolaganju biti brojni sportski i zabavni sadržaji.

U ponudi su razne sportske aktivnosti poput vožnje boba na šinama, zip lajna, tjubinga, planinarenja, planinskog biciklizma, panoramsko razgledanje žičarom.

Jedna od novina je i veštačka staza za skijanje, koja će biti otvorena krajem jula, a za koju direktor JP Skijališta Srbije Dejan Chika kaže da je jedina takva u regionu.

„Imaćemo piknik ture i promo vikende. Očekujemo uspešniju sezonu nego prethodnu“, najavio je Chika.

Predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić uzjavio je da opština u saradnji sa Skijalištima Srbije nastoji da raznovrsnim programima motiviše ugostitelje da rade i preko leta kako bi letnja ponuda bila upotpunjena.

Prema njegovim rečima, od sledeće godine planirano je da letnja sezona počne muzičkim festivalom.

„Iz godine u godinu imamo sve više manifestacija i dešavanja koja se čine jednako zanimljivim“, izjavio je Rakitić.

On je rekao i da je ta opština zajedno sa Ministarstvom privrede završila projekat za vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u Vikend naselju na Kopaoniku, za koji bi do sledeće sezone trebalo da budu prikupljena sredstva.

Direktorka marketinga „MK resorta“ Svetlana Kostić kaže da će gostima te kompanije sportski sadržaji biti dostupni do kraja avgusta po promotivnim cenama.

„Ponosni smo na ovakav razvoj destinacije. Godinama unazad smo mnogo ulagali u.podizanje letnjih sadržaja i u tome smo uspeli. U ponudi su promotivni letnji paketi koji uključuju niz sadržaja po cenama od 124 evra“, rekla je Kostić.

Kako je rekla, posećenost hotela u sastavu „MK rizorta“ je u proseku 60-70 odsto, dok vikendima bude i do 100 odsto.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...