Rabin Asiel: Zapad neće da čuje argumente Srbije  jer ih podsećaju da su napravili grešku

Sudbine srpskog i jevrejskog naroda su gotovo podudarne, kaže glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asiel a kao primer navodi da su srpski manastiri, kao i jerusalimski, postali političko pitanje na sednicama komiteta Uneska za svetsku kulturnu baštinu

315

BEOGRAD – Glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asiel kaže da deo međunarodne zajednice ne želi da čuje argumente Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom jer ih ti argumenti podsećaju da su napravili grešku, koju ne žele da priznaju.

„Stoga je lakše poništavati i zaobilaziti argumente Srbije, jer bi ih njihovo prihvatanje logičkim sledom vodilo ka priznavanju da je sve bilo pogrešno“, rekao je Asiel u intervjuu za „Novosti“.

On je istakao da su sudbine srpskog i jevrejskog naroda gotovo podudarne, a kao primer naveo je da su srpski manastiri, kao i jerusalimski, postali političko pitanje na sednicama komiteta Uneska za svetsku kulturnu baštinu.

„Srpski manastiri predstavljaju, danas, političko pitanje jer Priština, uz podršku uticajnih država Zapada, nastoji da ih preimenuje u „kosovske“ na sednicama komiteta Uneska za svetsku kulturnu baštinu“, dodao je on.

Kako je naveo, pokušava se preimenovanje Peće patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške u “kosovske kulturne spomenike“.

„Jerusalim, mesto na kojem su stajali Prvi i Drugi hram, kao i mesto gde su sahranjeni praoci i pramajke jevrejskog naroda: Avram, Isak, Jakov, Sara, Rebeka i Lea u Hebronu, takođe su postali političko pitanje kod te iste organizacije. Proglašavaju se palestinskim mestima i oduzima im se svaka istorijska veza sa jevrejskim narodom. Dovoljno je otvoriti Bibliju i pročitati istorijske činjenice, kako bi se uvidela monstrouznost te laži“, naglasio je Asiel.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...